IKWL
Instituut Kernthema’s in Werk en Leven
Professionele Ontwikkeling Coaching Mentoring Training

Workshop Verdiepend Coachen

Je hebt coaching als professie of het is een van je taken als leidinggevende. Of misschien ben je op een andere manier geïnteresseerd hoe je mensen (en dus ook jezelf) krachtig ondersteunt in hun ontwikkeling en bij het beantwoorden van belangrijke ontwikkelvragen. IKLW biedt een inspirerende workshop waarmee je je kennis en inzicht vergroot, en je instrumentarium als coach aanvult.

Achtergrond

De complexe realiteit waarin verandering de enige constante is, laat zijn sporen na in bedrijven en organisaties. Dat leidt tot dilemma’s: tussen controle en vertrouwen bijvoorbeeld, en tussen resultaat- en mensgerichtheid. Maar ook in: de échte bedoeling van de organisatie/het werk versus regels en protocollen en loyaliteit aan de organisatie versus eigen belangen. Bij het begeleiden van dit proces vind jij meer aandacht voor duurzaamheid, zingeving, betekenisvol en authentiek werken, professionaliteit, flexibiliteit en zelfleiderschap belangrijk. 

Een benadering die veel waardevolle frisse inzichten en mogelijkheden biedt is de existentiële psychologie van Yalom. Ze is sterk gericht op de constructieve ontwikkeling van de mens in het vormgeven van zijn/haar leven en werk.

Centraal staan begrippen als authenticiteit, zin, autonomie, verbondenheid, verantwoordelijkheid en vrijheid. Deze benadering biedt een krachtige ondersteuning, inspiratie én toepassingen voor de ontwikkeling van mensen in hun dilemma’s, vragen, ambities en verlangens.

Doelgroep

Voor coaches, coachende leidinggevenden en geïnteresseerden bieden we deze verdiepende en verfrissende workshop aan.

Doelstelling

Werkwijze

Het gedachtegoed van en de werkwijzen vanuit existentiële psychologie komt het best tot recht in groepen van 8-12 deelnemers, begeleid door 2 trainers. Er is zo voldoende diversiteit en ruimte voor verdieping. Onze werkwijze: korte, inspirerende inleidingen, ervaringsgerichte oefeningen en reflecties. Soms met de hele groep, dan weer in subgroepen of tweetallen.

Vanuit de kernthema’s van de existentiële psychologie verken je eigen ontwikkelvragen, en oefen je met de ontwikkelvragen van anderen. Het gaat om het toepassen van de inzichten en de coachende interventies.


Verdere informatie

Begeleiding:

drs. Carla Schröer en drs. Julia Blauwkuip    

Contact:

Tonny van Dormael 
Email: info@ikwl.nl 
Telefoon: 06-29190060