IKWL
Instituut Kernthema’s in Werk en Leven
Professionele Ontwikkeling Coaching Mentoring Training

Workshop duurzaam succes door collegiaal coachen

Inleiding

De komende jaren zullen we met minder mensen meer werk moeten doen, waarbij eigen verantwoordelijkheid nemen en regie belangrijk zijn. Door vergrijzing en ontgroening wordt het pure noodzaak om mensen zolang mogelijk vakbekwaam, succesvol, gemotiveerd en vitaal aan het werk te houden. Die mensen moeten bovendien opgewassen zijn tegen de veranderingen als gevolg van globalisering, razendsnelle technologische vooruitgang en snelle veroudering van kennis. Bovendien moeten ze zelf sturing kunnen geven aan hun werk en loopbaan, waardoor ze blijvend groeien en bloeien.

Voor duurzaam succes gaat het dus niet alleen om het nu, maar ook succes in de nabije en verre toekomst. Een medewerker moet beschikken over die ontwikkelingsmogelijkheden om regie te nemen en succesvol aan het werk te blijven.

Als werkgever/organisatie creëer je deze lerende en versterkende cultuur als collega’s leren om elkaar coachend te adviseren. Het zorgt ervoor dat collega’s elkaar op een krachtige manier als hulpbronnen inzetten, wat leidt tot duurzaam succes.

Maar wat is collegiaal coachen nu precies? Werkt het en waarom? Is het iets voor mij of mijn medewerkers? Wat kunnen we ermee bereiken in onze organisatie?

In deze workshops ontwikkel en versterk je je coachingsvaardigheden Op een interactieve en praktische manier ervaar je heel concreet hoe coachen en coachend adviseren jouzelf en anderen op een positieve manier in beweging zet! 

Voor wie? 

Je wil op een praktische wijze je coachingsvaardigheden (verder) ontwikkelen. Je bent bereid volop te oefenen en te experimenteren met de vaardigheden die je in de training krijgt aangereikt. Interesse in de ontwikkeling van jezelf en je collega’s is een belangrijke voorwaarde bij collegiaal coachen en is daarom van belang als basis voor deze training. 

Wat levert het je op?

Inhoud

Workshop 1 Collegiaal coachen: Vaardigheden


Workshop 2 Collegiaal coachen: Methodieken en ‘Best Practices’


Workshop 3 Collegiaal coachen: Verdieping

Uitvoering

drs. Carla Schröer en drs. Mieke Litmaath, verbonden aan ‘De KERN Groep’.
Beiden zijn geregistreerd Arbeids- en Organisatie Psycholoog NIP.