IKWL
Instituut Kernthema’s in Werk en Leven
Professionele Ontwikkeling Coaching Mentoring Training

Workshop Coachend Leidinggeven

Haal het beste uit je mensen, door het beste uit je coachende rol als leidinggevende te halen!

Inleiding

Coachen is een essentieel onderdeel van het leidinggeven. Door coaching zorg je als leidinggevende ervoor dat de professionals nu én in de toekomst de gewenste resultaten halen. Je stimuleert je medewerkers het beste uit zichzelf te halen. Je werkt aan hun competentie- en talentontwikkeling en zelfsturend vermogen. Belangrijke voorwaarde voor effectief coachen is een constructieve werkrelatie en interactie, met oog voor de verschillende belangen en posities!

Dit vraagt om het versterken van je coachende grondhouding, vaardigheden en methodieken en het hanteren van lastige dilemma’s. Zodat je met plezier én resultaat werkt als leidinggevende!
In deze twee workshops bieden we een veelheid aan praktische handvatten. 

Voor wie? 

Je wilt een duidelijker beeld wat coachend leidinggeven is, wat het effect is en welke vaardigheden daarvoor nodig zijn. Je wilt op een praktische wijze je coachingsvaardigheden -en interventies (verder) ontwikkelen, versterken of verfrissen. Je bent bereid volop te oefenen en te experimenteren met de vaardigheden en handvatten die je in de workshop krijgt aangereikt. 

Wat levert het je op?

Achtergrond en visie

Een coachende grondhouding is een behoorlijke uitdaging voor de leidinggevende. Als leidinggevende ben je een verbindende schakel binnen de groep. En op alle fronten spelen volop veranderingen. Dit heeft veel consequenties voor jouw professionals en hun verantwoordelijkheden. Daarbij heeft dat werk voor de huidige professional een andere betekenis: meer dan voorheen zijn mensen op zoek naar werk dat aansluit bij hun ambities. Persoonlijke behoeften en omstandigheden kunnen zorgen voor werkstress. Dit maakt het werk van de leidinggevende uitdagender. Bovendien voelen veel professionals zich vooral verbonden met hun professie en hebben zij minder behoefte aan sturing en controle vanuit de organisatiecontext.

Versterking van jouw coachende grondhouding in deze dynamiek zorgt voor resultaten en werkplezier, voor de professionals en jezelf! 

Inhoud

Workshop 1  Coachend leidinggeven: Grondhouding en Coachingsvaardigheden

Workshop 2  Coachend leidinggeven: Verdieping Coachingsvaardigheden en Methodieken

Uitvoering

drs. Carla Schröer en drs. Mieke Litmaath
Beiden zijn geregistreerd Arbeids- en Organisatie Psycholoog NIP.